Historie:

In 1996 is de 1e hulpactie opgezet door de oprichter van Stichting Memories Together Mike van de Beek Kleinschalig, maar het was een begin van een lange reeks wat terugkijkend op bijna elk jaar wel een hulpactie uitkomt. Niet alle projecten zijn vastgelegd of gepubliceerd omdat niet iedere betrokkenen dit wilde. De meeste hulpacties kunt u terugkijken op de privé website van Mike van de Beek.

Vanaf zo’n beetje 1986 al een beetje met de vrachtwagen onderweg met hulpgoederen naar de Oostbloklanden zoals Kazachstan, Moldavië, Rusland, Polen en Oekraïne. Het ijzeren gordijn was nog gesloten, de oude DDR bestond nog inclusief de Stasi. Ongeveer 10Km bij Nicolae Ceaușescu (voormalig president Roemenië) toen hij werd doodgeschoten. De Kosovo/Albanië oorlog van zeer dichtbij meegemaakt,   Vandaar uit, met deze ervaring(en) hebben wij ons eerste project in 1996 gedaan. In 1999 hebben wij toen de eerste publicatie gemaakt op een website.

In 2000 hebben we Stichting HUN (Help Uw Naasten) opgestart inclusief ANBI status en vandaar uit 12,5 jaar nagenoeg elk jaar wel een hulpactie opgestart. Dit varieerde van Nederland, Mexico, Amerika en Zuid-Afrika. Wegens ziekte en gezondheid is deze stichting uiteindelijk ontbonden. Veel filmpjes zijn  nog op YouTube te vinden als je “Stichting HUN Help Uw Naasten” intypt.

Nu kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Mede door de omstandigheden en toch iets te kunnen en mogen betekenen voor onze medemensen.  (Lees achtergrond bestuurslid) of bekijk filmpje (Getuigenis – ontstaan Stichting memories Together) via FILM-Gallery. De vereenzaming in de polder en eigenlijk heel Nederland is schrikbarend toegenomen. Daarnaast de jeugd,  (Lees Missie & Doel) om o.a. daar iets in te kunnen betekenen hebben wij  Stichting Memories Together opgestart om zo een goede zakelijke en vooral transparante weergave te kunnen geven aan de achterban van het doen en laten van Stichting Memories Together. Wij hopen en wensen SAMEN met u.

Lees hier onze Missie & Doel

Hartelijke groet, Mike

 

“Het leven is net ganzenborden. Je kunt steeds weer opnieuw beginnen, tenzij je in de put blijft zitten.”