Missie & Doel:

Stichting Memories Together heeft als doel zich in te zetten voor het algemeen nut ofwel zet zich in voor haar medemens, uw en onze naasten in de breedste zin des woords.

Er is veel ellende en verdriet in de wereld. We kunnen hier een heel sentimenteel verhaal neerzetten maar we weten het allemaal. Er gaat veel hulp de grenzen over terwijl onder onze eigen neus veel gaande is waar absoluut aandacht aan besteed dient te worden. En daar heeft Stichting Memories Together primair voor gekozen. Hulp in de Noordoostpolder en op Urk. Primair voor onze ouderen die vereenzamen, waar wij onze verantwoording voor dienen te nemen. Primair voor onze jeugd met een rugzakje, jeugd die antwoorden zoekt, duidelijkheid wenst en schreeuwt om aandacht. Aandacht van u en van mij.

Daarom is er gekozen om een rolstoelbus te realiseren waarmee wij als Stichting Memories Together deze doelgroepen uit het isolement kunnen halen en er samen op uit kunnen trekken. De eenzame ouderen (lees vereenzaming KLIK HIER) ,mindervaliden en Jeugd ‘met een rugzakje’ – jongeren die door een handicap of andere beperking -, moeilijk contact maken met de omgeving en/of buitenwereld uit hun isolement te halen en de vereenzaming op deze manier tegen te gaan. De rolstoelbus is een cruciale verbindende factor voor deze doelgroepen. Doelgroepen waar wij als mens maar ook als organisatie onze verantwoording voor hebben te nemen. Niemand mág of wil alleen zijn.

Nieuwe contacten onder elkaar en omzien naar elkaar en SAMEN naar deze doelgroepen omzien omdat dit écht nodig is. Plaatsen zoals; Emmeloord, Urk, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Espel, Schokland, Kuinre & Vollenhove (en soms daarbuiten) zullen hoofdzakelijk aangedaan worden. Niet voor niet is er een landelijke campagne onder de naam: “Eén tegen eenzaamheid.

Doelstelling van Stichting Memories Together is om SAMEN met het bedrijfsleven, organisaties, stichtingen, gemeentes, kerken en buurtwerkers samen te werken aan het credo “Eén tegen eenzaamheid

Samen er op uit, even een andere omgeving, dagjes uit, toertochten naar evenementen e.d.

  • Stichting Memories Together rijd ouderen vanuit zorginstellingen naar b.v. concerten/zangavonden en weer terug.
  • Stichting Memories Together rijd in overleg voor groepen minder validen
  • Stichting Memories Together rijdt op zondag de vluchtelingen van het AZC naar de kerk en weer terug.
  • Stichting Memories Together rijd i.s.m. Carrefour de jeugd met een rugzakje.
  • Donateurs en/of vrienden van Stichting memories Together kunnen de rolstoelbus inhuren incl. chauffeur voor een dagje uit.
  • Stichting Memories Together zal een hulpactie opstarten, uitvoeren en afsluiten daar waar nodig.
  • Stichting Memories Together is een non-profit organisatie en helpt deze doelgroepen om niet.
  • Stichting Memories Together werkt uitsluitend met vrijwilligers.

Bestuur Stichting Memories Together

Wilt u deze pagina als document downloaden en thuis op uw gemak lezen? Zie dan de DOWNLOAD pagina. Stichting memories Together dankt u voor uw belangstelling.

“Als je de hulp van een ander accepteert, betekent dat niet dat je gefaald hebt. Het betekent dat je er niet alleen voor staat”.