Organiseer een actie:

Je kunt eventueel helpen door een actie te organiseren bij jou op school, vereniging of kerk.

Wil je Stichting Memories Together steunen? Wil je samen met jou  school, vereniging, groep, team, klas of andere organisatie geld inzamelen? Hieronder tref je een paar tips aan.

1. Krasboekjes:
Stipt op nr. 1 van de top 10 geld inzamel ideeën staat het geld inzamelen met behulp van krasboekjes vanwege het gemak om te organiseren, de bijzonder hoge opbrengst en het ontbreken van risico. Overgewaaid uit de VS (scratch card fundraising) waar het al jaren de Nr. 1 geld inzamelactie is en al sinds 2004 ook verkrijgbaar in Nederland en België.

Je vraagt mensen een kras vlakje open te krassen waaronder kleine donatie bedragen zijn verstopt. Het open gekrast bedrag wordt gedoneerd en je geeft als dank kortingscoupons aan de donateur. De boekjes worden bedrukt met het logo van de groep, club of organisatie en een (team- of groeps) foto wat jouw team, groep, klas of organisatie enthousiast zal maken om hiermee te collecteren.

Super leuk en origineel om te doen en werkt bijzonder goed omdat alle donateurs ook wat terug krijgen! Een kant-en-klaar actie die meteen gestart kan worden en maximale opbrengst geeft met minimale inspanning!

Bekende aanbieder is (s)teun fondswerving (www.steun.nl). Vraag een gratis infopakket aan door hier te klikken.

2. Sponsorloop (of fiets, zwem, enz):
Dit is een bekende in de lijst van top 10 geld inzamel ideeën. Mensen doneren geld als jij een bepaalde sportieve prestatie weet neer te zetten. Vaak moet je vooraf naar de mensen toe om het bedrag te noteren dat ze zullen doneren en na afloop van het behalen van jouw prestatie moet je weer langs om het geld te innen.

3. Loten:
Het organiseren van een loterij kan geld in het laatje brengen. Er zijn diverse loterij producten op de markt maar je kan ook je eigen loterij organiseren. Ligt wat moeilijk bij het publiek omdat de meeste mensen er vanuit gaan dat ze toch niets winnen. Maar toch een gebezigde actie in de lijst van top 10 geld inzamel ideeën.

4. Collectebus:
Het op pad gaan met een collectebus is een mogelijkheid maar mensen zijn de vele collectes met een collectebus onderhand wel een beetje beu. Toch kan deze traditionele vorm van fondsen werven werken en het wordt dan ook best vaak toegepast, met name door stichtingen en goede doelen. Daarom op nr. 4 in onze lijst met top 10 geld inzamel ideeën.

5. Producten verkoop:
Er zijn verschillende organisaties die producten aanbieden die je kunt verkopen. Je krijgt dan een percentage van de opbrengst voor de club, school of stichting. Zo zijn er bijvoorbeeld stroopwafels, banketstaven, bloembollen, kerstbomen, kaarten, enz. die verkocht kunnen worden. Bedenk wel dat producten verkopen veel organisatie vergt en heen en weer gesleep met producten. Ook is de opbrengst beduidend minder hoog als bij andere mogelijkheden omdat veel van de opbrengst gereserveerd moeten worden om de inkoop te financieren.

6. Sponsors:
Nummer 6 in onze top 10 geld inzamel ideeën is het benaderen van bedrijven om ze over te halen om geld in jouw doel te stoppen in ruil voor wat reclame voor het bedrijf. De laatste jaren staat het traditionele sponsoring wel behoorlijk onder druk o.a. door de crisis die we maar net achter de rug hebben en de daarmee gepaard gaande terughoudendheid van bedrijven om te sponsoren.

7. Veiling:
Organiseer een veiling waarvan de opbrengst naar jouw doel kan gaan. Probeer mensen spullen te laten doneren zodat de gehele opbrengst naar jouw doel toekomt. Vergt wel behoorlijk wat organisatie en je moet wel genoeg bezoekers naar de veilig kunnen trekken om de veilig te laten slagen. Wel een ludieke actie en daarom op nummer 7 van onze lijst van top 10 geld inzamel ideeën.

8. Online crowdfunding:
Dit is een nieuwe digitale manier van doneren. Er zijn diverse portals waar je je doel kan opgeven en waar mensen dan geld kunnen storten. Is wel een beetje anoniem waardoor je de interactie tussen vrager en gever mist maar wie weet neemt dit de komende tijd een vlucht. Een nieuwkomertje dat zich nog moet bewijzen in onze top 10 geld inzamel ideeën lijst.

9. Benefiet evenementen:
Organiseer een evenement waarvan de opbrengst naar jouw doel gaat. Belangrijk is om er een aantrekkelijke evenement van te maken zonder dat dit (te) veel kost. Ook deze mogelijkheid vergt wel de nodige organisatie.

10. Heitje voor een karweitje:
Als hekkensluiter in onze lijst top 10 geld inzamel ideeën is het aanbieden van klussen hulp in ruil voor een donatie aan jouw doel.

Ook je eigen ideeën kun je inbrengen, het resultaat aan het einde telt tenslotte.

Heb je nog vragen, opmerkingen en/of suggesties, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via e-mail of via een telefoontje. Wij staan u graag te woord.

Team Stichting Memories Together

 

“Je kunt alles krijgen wat je wilt, als je maar genoeg mensen helpt om te krijgen wat zij willen”.